Съвременните интериорни решения са неизчерпаем източник за вдъхновение, както за обитателите на дома, така и за техните гости. Средата, която обитаваме и в която зареждаме батериите си след края на работния ден е истински жива и между нея, и нашите възприятия и психика има непрекъснат обмен. Цветовете са енергия и те оказват изключително голямо въздействие върху нашите мисли и чувства. Вселенската енергия ежедневно тече през цялото земно кълбо, а в пространствата, които обитаваме има свойството да се насища. В дома още повече се усеща натрупаната положителна или отрицателна енергия, а също така, както знаем – тя не само се излъчва, но се и предава.

 

Баланс

Постигнатето на баланс в жилището осигурява свободната циркулация на енергията. За тази цел е нужно между мебелите и предметите в помещенията да има повече пространство, да не се струпват на едно място няколко неща. По този начин ще усещаме атмосферата витална. Изкуството за подредба на дома се нарича Фън Шуй и приложението на тази идеология е съвсем семпла, и логична.

Чувство

Винаги, когато започваме самостоятелен интериорен проект е добре да се съобразим със себе си и своите вътрешни желания, но най-вече с нашите усещания. Всеки човек е устроен по различен начин и сетивата му реагират различно на външни влияния. Както вече споменахме, цветовете са енергия и енергията, която цветовете излъчват, въздейства върху нашите възприятия.

Много хора се възползват от услугите на студиа за интериорен дизайн и в такива случаи екип от професионалисти се заема с идеята, и нейната реализация.

Стил

Фундаментът във всеки един интериорен проект е не само теренът и неговите архитектурни особености, но също така и стилът на интериорния дизайн. Голямото разнообразие от интериорни стилове в съвремието ни, както и тяхното комбиниране, ни дава цялата палитра от възможности за фукнционалност, комфорт, красота и лукс. 

Вече има десетки разновидности интериорен дизайн. Много често за основа на интериорния дизайн се ползва конкретен интериорен стил с акценти в други жанрове, а някои предпочитат в цялостното им пространство да бъдат комбинирани няколко стила. Сред най-предпочитаните са Традиционен, Съвременен, Транцнационален, Рустик (селски, провинциален), Френски, Крайбрежен, Скандинавски, Модерен градски, Минималистичен, Бохемски, Индустриален, Арт Деко и т.н

Ще почерпим сетивата Ви с няколко предложения от нас:

Съвременен

Крайбрежен

Минималистичен

Арт-Деко

Бохемски

Избор на цвят

Клиентите много често се нуждаят от професионална консултация за интериора на техния дом или ваканционен имот. Възможностите са толкова много, че съчетанието и изборът на осоновни конструкции, елементи и декор може да отнеме десетки месеци. Важно е да се ръководим от идеята за това какво изразява интериорът и как ние се чувстваме в него – например домът е просторен, светъл, цветен, уютен, „зелен“, уютен, а „аз“ се чувствам в него удобно, леко, радостно, свежо, луксозно.

В случай, че решите сами да се захванете с интериорния си дизайн, то със сигурност ще са Ви неоходими поне няколко цветни палитри. Може да използвате различни комбинации като: палитра с натурални цветове, палитра с пастелни цветове, палитра с якри цветове, палитра с взаимнодопълващи се цветове и други.   

Функционалност

Разбира се, че е важно всичко да е на правилното място! Съвременните интериорни решения предлагат много варианти за изработване на мебели по поръчка, а вие можете да сътворите още куп други решения за вашето пространство. Едно чудесно решение на проблема с кабелите, например, е телевизор с отделна кутия към която се свързват кабелите или компютърна станция, която ползва wi-fi мрежа, интернет телевизия също така. По-напредналите със сигурност биха били напълно удовлетворени от опцията за т.н “Smart Home”, при който само с едно устройство можем да контролираме температурата в жилището, затоплянето на водата, щорите, осветлението и телевизора, а още по-интересното е,че това може да става дори само през смартфона ни.

В океана от мечти и идеи, независимо дали ще изберете някое от нашите интериорни предложения или не, най-важно е вашето място да Ви носи радост.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.